Pris fra 8900,-

Avbryt

Toscana rundt

17. sep - 23. sep 2016

Til informasjon

På dobbeltrom og twinrom kan det settes inn to ekstrasenger for barn under 12 år, enkeltrom har plass til én ekstraseng. Det er barnerabatt for barn mellom 4-12 år og gratis for barn under 4.

Dobbeltrom

8900,- per person

Twinrom

8900,- per person

Enkeltrom

1150,- per person
Dobbel 0
Twin 0
Enkel 0
Rom
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Kjønn
Rom
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Kjønn
Rom
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Kjønn

Bestiller

Annet

Rom

Tilleggsinfo

Bestiller

Avreise

Pris:
0
avslutt

18.09. Avgang Gjøvik-Gardermoen-Roma-Toscana 

Ankomst Roma, og busstransfer til Versilia (kysten utenfor Pisa/Lucca). Lunsjstopp på veien. Ettermiddag og kveld fri til å utforske nærområdet

19.09Heldagsutflukt til Lucca og pisa

Hovedvekten av dagen legger vi på Lucca, men vi skal selvfølgelig innom «Det skjeve tårn i Pisa» også. Lucca er kanskje den hyggeligste byen i Toscana. Den er omkranset av en inntakt middelaldermur, og har alt du trenger innen gangavstand. Muren er også et yndet sted og enten spasere eller sykle. Sykkel får du leid overalt, og er en rask og trygg måte og komme seg rundt på. i Det er meget begrenset biltrafikk innenfor muren.Det kryr av butikker, cafeer og restauranter. Nydelig plass bare å sette seg ned, ta et glass vin og bare «glo»! 

 20.09: heldagsutflukt cinque terre

I dag skal vi busse, spasere og båte rundt for å kikke på noe av det vakreste Italia har å by på. Cinque Terre er på Unescos verdensarvliste, og er en samling byer (betyr egentlig 5 land el. byer). Byene ligger som «limt» i fjellsidene opp fra sjøen.Her har man muligheter for enten å gå mellom byene, eller mer avslappende: ta båt.

 21.09: Sienna og montepulciano

Vi kjører gjennom «vinland» og besøker en av Toscanas absolutt vakreste byer, med den verdensberømte «Piazza del Campo» som utgangspunkt. Sightseeing på egenhånd. Shopping er også mulig, da byen er godt utstyrt med butikker. «Frivillig lunch» på Ristorante Spadaforte. Denne restauranten ligger inne på Piazza Campo, og serverer f.eks. nydelig pizza!

 Montepulciano er en flott liten landsby som ligger på en fjelltopp. De er også kjent for sin «Vino Nobile», som er Montepulcianos svar på «Brunello di Montalcino», en av verdens mest kjente viner. Byen er liten og bratt, så tresko anbefales ikke! Middag i Montepulciano, før avgang til hotellet i Chianciano Terme. 

 

  22.09: Vinsmaking og Roma.

Vi starter dagen på en av Toscanas flotteste vingårder, Salcheto som lager bl.a. Vino Nobile. Vi får omvisning, smaker på viner og spiser lunsj. Muligheter for å «kjøpe kvota» direkte på vingården. Avreise Roma. Dette blir «siste natt med gjengen». Vi avrunder med en sightseeing i Roma, og en tre retters middag på en ekte romersk restaurant.

 

23.09:  Roma-Gardermoen gjøvik,

og Norwegian hjem. Ankomst Oslo, 14.30

Buss fra Gardermoen til der du gikk på bussen da vi dro.

  • Fly Oslo-Roma t/r, inkl. skatter og avgifter
  • Transfer og utflukter etter program
  • 5 netter i 3* hotell inkl. halvpensjon (frokost og middag).
  • Vinsmaking, lett lunsj på vingård
  • Norsktalende reiseleder fra Tonga til Tonga
  • 3-retters tradisjonell middag
LuccaVernazzaMonterrossoSiennaLunsj i SiennaVingård besøk rundt MontepulcianoLunsj på Salchetto

Hva reisende sier

"Tusen takk for en fantastisk tur. Dette frister til gjentagelse Bedre reiseledere kunne vi ikke fått!"

Vigdis Gulbrandsen

"Torhild og jeg er veldig fornøyd med turen i Italia, fine opplevelser og topp reisefølge og ledere. Anbefales!"

Egil Nordby
....